Bezmasé zelné karbanátky s ovesnými vločkami - postup přípravy
Pokud nepotřebujete mít na talíři neustále maso nebo jste vegetariáni, můžete si usmažit velmi chutné karbanátky, jejichž základem jsou ovesné vločky a bílé zelí.
Ingredience
Do mísy dejte ovesné vločky, nalijte na ně horkou vodu a nechte 25 minut stát. Cibuli nakrájejte na menší kousky, nemusí být přímo na kostičky. Poté ji dejte na 3 lžících oleje smažit na pánvi. Mezitím si nakrájejte zelí na tenké krátké nudličky. Až cibule začne hnědnout, dejte zelí na pánev a smažte za častého míchání asi 5 minut, mělo by mírně zhnědnout.
Směs z pánve dejte ke změklým vločkám. Přidejte sůl, pepř, sladkou papriku a stroužek česneku a vymíchejte homogenní směs. Připravte si misku se strouhankou a misku s vodou, namočte si v ní ruce, ze směsi dělejte karbanátky a ty potom obalte ve strouhance.
Na pánev dejte 6 lžic oleje a rozpalte ho na středním plameni. Pak na ní dejte smažit karbanátky. Po 5 minutách je obraťte a smažte 3 minuty. Pak je přikryjte poklicí a nechte smažit další 3 minuty. Pokud to bude potřeba, nechte je poté ještě dosmažit dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.