Máslové noky z polohrubé mouky - postup přípravy
Pokud chcete svůj oběd posunout na vyšší úroveň, zapomeňte na kupované těstoviny a vyzkoušejte tento jednoduchý recept na máslové noky, který najdete na YouTube kanálu Vaříme s Jančou. Tyto noky jsou skvělou volbou jako příloha k masům nebo omáčkám.
Ingredience
Do větší mísy dejte změklé máslo, vyšlehejte ho s vejci a osolte. Přisypte část mouky, zalijte troškou mléka a opět zašlehejte. Postup opakujte, dokud nevytvoříte hladké těsto.
Do hotového těsta přidávejte mouku, dokud se nebude lepit na mísu, a poté nechte odpočívat 20 minut při pokojové teplotě. Noky propasírujte pomocí síta na halušky do osolené vroucí vody.
Noky promíchejte a vařte alespoň 5 minut. Hotové noky přeneste sítem do studené vody, aby se nepřilepily, nebo je můžete omastit tukem.
Tip: Hotové noky neproplachujte vodou, ale vložte je přímo do omáčky. Noky na sebe omáčku navážou, zahustí ji a propojí se všechny chutě.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou