Jednoduché a rychlé vánoční perníčky - postup přípravy
S tímto receptem od paní Věry Dufkové si milovníci tradičních perníčků přijdou na své. Provoňte perníčky svůj domov, zabavte se s rodinou jejich zdobením, pochutnejte si na nich a vytvořte doma nezapomenutelnou vánoční atmosféru.
Ingredience
Do mísy vsypejte hladkou mouku s cukrem a zamíchejte. Přidejte jedlou sodu a kypřicí prášek do perníku. Do mísy přidejte také změklé máslo, med a jedno vejce.
Všechny suroviny dobře promíchejte a vytvořte těsto, které by mělo být nelepivé a pružné.
Tip: Pokud se vám těsto lepí na ruce, přidejte ještě trochu mouky.
Připravte si pomoučený vál a těsto na něm rozválejte tak, aby mělo na výšku přibližně 5 mm. Pomocí tvořítek vykrojte z těsta nejrůznější tvary a následně je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Rozehřejte troubu na 180 °C a rozšlehejte si v misce vajíčko, kterým pomažte povrch perníčků. Perníčky vložte do trouby a pečte přibližně 10 minut, dozlatova.
Jakmile jsou perníčky upečené, nechte je vychladnout a ozdobte je dle vlastního vkusu.
Tip: Polevu na perníčky si můžete vytvořit jednoduše tak, že smícháte vaječný bílek, cukr a škrob a důkladně rozmícháte. Přidejte také pár kapek citronové šťávy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.