Kuřecí polévka s celerem - postup přípravy
Polévky jsou nedílnou součástí jídelníčku většiny z nás. Domácí hřejivé polévky jsou nejlepší, a proto vám přinášíme recept na recept z celého kuřete a celeru. Tato polévka je velmi chutná a výživná, můžete si ji připravit o víkendech a užít si se svou rodinou lahodný, příjemný oběd. Navíc je ideální pro chladné dny, kterých si nyní užíváme více než dost. Chcete-li si užít skutečně silný vývar, který potěší všechny dospělé i děti, tento recept je pro vás jako dělaný.
Ingredience
Jako první byste si měli připravit zeleninu. Cibuli a řapíkatý celer nakrájejte na kostky a mrkev na kolečka. Vložte do hlubokého kastrolu se silným dnem, přidejte olej a poté nakrájenou zeleninu. Zakryjte hrnec pokličkou a zeleninu restujte po dobu 4-5 minut.
Nakrájejte nadrobno nasekaný česnek, přidejte ho k zelenině, promíchejte a vařte další 1-2 minuty.
Poté vezměte celé malé kuře a dejte do na zeleninový základ. Zalijte vodou, přidejte sůl, pepř a tymián.
Zakryjte hrnec poklicí a polévku vařte 1,5 až 2 hodiny.
Vyndejte kuře v polévky, oddělte maso od kostí a vykostěné maso dejte zpět do polévky.
Nakonec do polévky přidejte vařené těstoviny (použít můžete i rýži, brambory nebo pohanku) a promíchejte.
Nalijte polévku do misek a užijte si její jedinečnou chuť a sílu vývaru.