Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Babiččina rychlá kulajda se smetanou

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Babiččina rychlá kulajda se smetanou - postup přípravy

Pokud nevíte, co uvařit k obědu, vyzkoušejte babiččinu rychlou kulajdu podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Polévka je hotová raz dva a určitě ji zvládne uvařit i naprostý kuchařský začátečník.

Ingredience pro:
2 litry
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Brambory nakrájejte na kostičky a dejte je do většího hrnce. Přidejte k nim pokrájené houby. Vložte do hrnce bobkový list, nové koření a také kmín.  

2. KROK

Obsah hrnce zalijte vývarem nebo vodou s rozmíchaným bujonem. Polévku opepřete a přiveďte k ji varu. Před koncem vaření z ní vyjměte koření.  

3. KROK

V menší misce smíchejte zakysanou smetanu, vodu a hladkou mouku. Směs důkladně rozmíchejte a za stálého míchání nalijte do polévky. 

4. KROK

Přidejte tři vejce a ještě několik minut polévku povařte. Dle chuti ji osolte a ochuťte nasekaným koprem. Dle vaší chuti můžete přidat ještě lžící octa a polévku ještě minutu povařit. 

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů