Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový koláč s masem a sýrem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bramborový koláč s masem a sýrem - postup přípravy

Jednoduchý a velmi chutný koláč z brambor, mletého masa a brambor lze připravit přímo na pánvi. Ať už si ho dáte teplý jako oběd nebo studený jako rychlou svačinu, v obou případech bude vynikající.

Ingredience pro:
1 porce

Na bramborovou směs

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Oloupané brambory nakrájejte na malé kostičky. Dejte je smažit na pánev s trochou rozpáleného oleje, občas zamíchejte a smažte pod poklicí, dokud nezměknou. Na druhou pánev dejte smažit na kostičky nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidejte mleté maso, sůl, pepř a vaše oblíbené koření na mleté maso. Smažte, dokud nebude maso hotové.

2. KROK

Do mísy dejte vejce, sůl, pepř a vše rozšlehejte. Přidejte osmažené brambory a vymíchejte směs. Dejte na pánev trochu oleje a rozpalte jej. Polovinu bramborové směsi dejte rovnoměrně na pánev, na ní rozložte polovinu strouhaného sýru, pak masovou směs a pak druhou polovinu sýru. Zakryjte zbytkem bramborové směsi a uhlaďte. Na mírném plameni smažte pod poklicí asi 10 minut, pak koláč za pomoci talíře obraťte a smažte dalších několik minut, dokud nebude dozlatova.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů