Kořeněné vepřové plátky pečené na bramborách - postup přípravy
Plátky z vepřové pečeně můžete zajímavě okořenit a pak je na minimálním množství tuku zapéci v troubě na bramborách s dalšími přísadami. Celý pokrm výborně doplní čerstvá zelenina.
Na maso
Dále
Vepřové maso nakrájejte na plátky 1 až 1,5 centimetrů silné. Naklepejte je a pak z obou stran do nich udělejte křížem zářezy. Ve hmoždíři společně nadrťte sůl, koriandr, sušené chilli a rozmarýn. Směsí ochuťte maso a dobře ji do něj vmasírujte.
Oloupejte brambory, nakrájejte je na plátky a osolte. Plech vyložte silikonovou podložkou nebo pečicím papírem a vymažte olejem. Na něj rozložte brambory a pak na ně položte maso. Na něj dejte na kolečka nakrájenou červenou cibuli, pak na plátky nakrájená rajčata a nakonec vše přikryjte alobalem. Dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C na asi 60 minut.
Během pečení si nastrouhejte tvrdý sýr. Po upečení odstraňte alobal a na rajčata na mase naneste trochu majonézy. Pak je posypejte sýrem a dejte na dalších 15 až 20 minut péct.
Na talíř naaranžujte listy salátu a nakrájená rajčata. Po upečení přidejte z plechu maso a brambory a servírujte.