Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Levné domácí kondenzované mléko

4,0
Komentáře Komentáře
čas vaření Vaření: 45 minut

Levné domácí kondenzované mléko - postup přípravy

Naučte se, jak si doma vyrobit domácí kondenzované mléko bez umělých přísad a jen ze dvou levných surovin. Můžete ho použít do různých dezertů, cukroví, buchet nebo koláčů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Ve velkém hrnci smíchejte mléko a cukr. Směs vařte na středním plameni a přivedete ji k varu. Neustále ji míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.

2. KROK

Jakmile směs začne vařit, snižte teplotu, aby jen lehce probublávala. Občas ji promíchejte, aby se nepřipálila.

3. KROK

Od bodu varu směs vařte přibližně 33–⁠35 minut. Kondenzované mléko bude hotové, jakmile se na studené lžíci bude pomalu roztékat. Poté hrnec stáhněte z ohně a nechte ho zcela vychladnout. Přelijte ho do uzavíratelné sklenice a vložte ho do lednice.

4. KROK

Hotové kondenzované bude mít krémovou až jemně karamelovou barvu a hustší konzistenci. Použít ho můžete do dezertů, cukroví, buchet nebo koláčů.

5. KROK

Tip: Přidáním vanilkového extraktu nebo skořice vytvoříte další příchuť kondenzovaného mléka.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Экономь-ка!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů