Levné domácí kondenzované mléko - postup přípravy
Naučte se, jak si doma vyrobit domácí kondenzované mléko bez umělých přísad a jen ze dvou levných surovin. Můžete ho použít do různých dezertů, cukroví, buchet nebo koláčů.
Ingredience
Ve velkém hrnci smíchejte mléko a cukr. Směs vařte na středním plameni a přivedete ji k varu. Neustále ji míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
Jakmile směs začne vařit, snižte teplotu, aby jen lehce probublávala. Občas ji promíchejte, aby se nepřipálila.
Od bodu varu směs vařte přibližně 33–35 minut. Kondenzované mléko bude hotové, jakmile se na studené lžíci bude pomalu roztékat. Poté hrnec stáhněte z ohně a nechte ho zcela vychladnout. Přelijte ho do uzavíratelné sklenice a vložte ho do lednice.
Hotové kondenzované bude mít krémovou až jemně karamelovou barvu a hustší konzistenci. Použít ho můžete do dezertů, cukroví, buchet nebo koláčů.
Tip: Přidáním vanilkového extraktu nebo skořice vytvoříte další příchuť kondenzovaného mléka.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Экономь-ка!