Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Listové trojúhelníčky se šlehačkou a jahodami

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Listové trojúhelníčky se šlehačkou a jahodami - postup přípravy

Pokud neradi trávíte příliš mnoho času v kuchyni, připravte si tyto rychlé listové trojúhelníčky, a to za pouhých 10 minut. Trojúhelníčky můžete podávat svým hostům jako neobvyklý dezert.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Koupené listové těsto rozbalte a rádýlkem jej rozdělte na šest stejných čtverců. Do mléka namočte cukrářský štětec a těsto mlékem pomažte. Z každého čtverce následně vytvořte trojúhelník, znovu je pomažte mlékem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.

2. KROK

Tip: Aby byly trojúhelníčky rovnoměrné, můžete jejich okraje ještě zarovnat rádýlkem.

3. KROK

Smetanu si vyšlehejte dotuha a vložte ji do trezírovacího sáčku. Jahody omyjte a odstraňte z nich zelenou stopku. Následně je nakrájejte na drobné kostičky, vložte do misky, zasypejte je lžící cukru a promíchejte. 

4. KROK

Jakmile jsou listové trojúhelníčky upečené, nechte je chvíli chladnout a poté je nařežte v jejich středu, který vyplňte připravenou šlehačkou a slazenými jahodami. Na závěr trojúhelníčky pocukrujte moučkovým cukrem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Ricette dolce semplice

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů