Listové trojúhelníčky se šlehačkou a jahodami - postup přípravy
Pokud neradi trávíte příliš mnoho času v kuchyni, připravte si tyto rychlé listové trojúhelníčky, a to za pouhých 10 minut. Trojúhelníčky můžete podávat svým hostům jako neobvyklý dezert.
Ingredience
Koupené listové těsto rozbalte a rádýlkem jej rozdělte na šest stejných čtverců. Do mléka namočte cukrářský štětec a těsto mlékem pomažte. Z každého čtverce následně vytvořte trojúhelník, znovu je pomažte mlékem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Tip: Aby byly trojúhelníčky rovnoměrné, můžete jejich okraje ještě zarovnat rádýlkem.
Smetanu si vyšlehejte dotuha a vložte ji do trezírovacího sáčku. Jahody omyjte a odstraňte z nich zelenou stopku. Následně je nakrájejte na drobné kostičky, vložte do misky, zasypejte je lžící cukru a promíchejte.
Jakmile jsou listové trojúhelníčky upečené, nechte je chvíli chladnout a poté je nařežte v jejich středu, který vyplňte připravenou šlehačkou a slazenými jahodami. Na závěr trojúhelníčky pocukrujte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce semplice