Roláda Pavlova s mascarpone krémem a jahodami - postup přípravy
Pokud hledáte recept na snadný, ale přitom chuťově dokonalý dezert, připravte si roládu Pavlova s mascarpone krémem, která chutná opravdu skvostně. Doplnit ji můžete jahodami nebo jiným oblíbeným ovocem.
Na roládu
Na krém
Předehřejte troubu na 150 °C a plech o velikosti 30×40 cm vyložte pečicím papírem. Poté rozklepněte vejce a oddělte bílky od žloutků.
Bílky vlijte do mísy na šlehání a přidejte k nim špetku soli. Šlehejte je na střední rychlost, dokud se nezačnou tvořit špičky. Poté přidejte cukr a šlehejte na vysokou rychlost, dokud se cukr zcela nerozpustí a nevytvoří se lesklý tuhý sníh.
Do sněhu přidejte prosátý kukuřičný škrob a citrónovou šťávu a jemně je vmíchejte. Poté ho přendejte na plech a rovnoměrně ho rozetřete po celé ploše.
Plech vložte do předehřáté trouby a korpus pečte po dobu 40–45 minut, nebo dokud není lehce zlatohnědý a suchý na povrchu. V průběhu pečení neotevírejte troubu.
Hotová korpus vyjměte z trouby, překlopte ho na desku vyloženou pečicím papírem, stáhněte z něj pečicí papír a nechte ho zcela vychladnout.
Do mísy přendejte mascarpone, zalijte ho smetanou ke šlehání a vsypte do něj cukr. Poté směs šlehejte, dokud vám nevznikne hladký krém.
Jahody omyjte, zbavte je stopky a nakrájejte je na kousky. Tři čtvrtiny krému rozetřete na korpus a na něj položte nakrájené jahody. Část jahod odložte stranou na finální zdobení.
Roládu srolujte pomocí pečicího papíru. Zbytek krému přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a krém nastříkejte po celé délce rolády.
Roládu přendejte do lednice a nechte ji ztuhnout po dobu 1 hodiny. Poté ji vyjměte a ozdobte ji zbylými jahodami a lístky čerstvé máty. Hotovou roládu nakrájejte a můžete ji ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.