Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a fritátovými nudlemi - postup přípravy
Ze slepice a zeleniny můžete uvařit skvělý vývar na slepičí polévku a udělat do ní játrové knedlíčky a chutné fritátové nudle osmažené do křupava. Recept nám poskytla paní Martina Recmanová.
Na vývar
Na knedlíčky
Na nudle
Dejte do hrnce půlku slepice, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli i se slupkou, česnek, sůl a pepř, případně další koření, které ještě dáváte do polévky. Vařte vše tak dlouho, dokud maso nebude měkké. Poté vývar přeceďte přes síto, maso můžete použít na jiné jídlo. Nakrájejte trochu kořenové zeleniny, osmahněte ji na másle a přidejte do polévky.
Kuřecí játra rozmixujte nebo rozmačkejte na kaši. Přidejte do nich podle chuti nastrouhanou cibuli, lisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, majoránku, muškátový květ a strouhanku tak, aby hmota byla dostatečně tuhá a daly se z ní dělat knedlíčky. Ty pak házejte do vařícího vývaru a zavařte.
Vejce na nudle rozšlehejte. Přidejte mléko, pak polohrubou mouku a sůl. Z tekutého těsta na pánvi usmažte palačinky, rozkrájejte je na nudle a pak je na pánvi na trošce oleje osmahněte do křupava. Dejte je do polévky těsně před servírováním, aby se nerozmočily.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.