Šťavnatá plněná kuřecí prsa v pečicím papíře - postup přípravy
Mnohé lidi dovede od konzumace kuřecích prsou odradit to, že připravovaná na pánvi jsou často suchá a chuťově nevýrazná. Ke šťavnatosti jim však pomůže jedna netradiční vychytávka – pečicí papír.
Ingredience
Marináda
V menší misce smíchejte dvě lžíce olivového oleje, oba druhy mletého pepře a tymián. Vezměte kuřecí prsa, nařízněte je na povrchu zhruba centimetr od okraje a pokuste se uvnitř vytvořit „kapsu“, kterou budete moci naplnit. Mašlovačkou potřete kuřecí prsa omáčkou, a to na povrchu i uvnitř této proříznuté kapsy.
Vezměte jeden větší brambor, oškrábejte jej a nakrájejte na tenké hranolky. Sporák zapněte na střední plamen. Postavte na něj hlubší pánev a rozpalte tři lžíce olivového oleje. Přisypte hranolky a nechte je ze všech stran mírně osmažit. Červenou papriku nakrájejte na malá kolečka. Zelenou papričku rozkrojte a nakrájejte na menší kousky. Obě papriky přidejte k hranolkům. Nechte smažit tak dlouho, dokud hranolky nezískají zlatavou barvu. Pak nakrájejte čedar na kostičky.
Vezměte pečicí papír a důkladně jej namočte ve vodě. Přebytečnou vodu poté vymačkejte a pečicí papír rozložte. Umístěte na něj kuřecí prsa. Pokud máte více prsou, použijte i víc kousků pečicího papíru. Pokud chcete, můžete maso osolit. Do připravené masové kapsy naskládejte co nejvíce náplně z hranolků a paprik. Navrch ještě rozklepněte vejce a zasypte čedarem. Celé kuřecí prso s náplní pak opatrně a důkladně zabalte do pečicího papíru.
Rozpalte pánev s rostlinným olejem a vyložte na ni zabalené maso. Přikryjte pokličkou, po několika minutách maso otočte. Propečte ze všech stran, vyndejte na talíř a vybalte z pečicího papíru. Podávejte ještě teplé.