Treska v rajčatové omáčce se zeleninou a rýží - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na snadný a rychlý oběd, vyzkoušejte vařenou tresku v rajčatové omáčce se zeleninou. Podávat ji můžete s rýží nebo s čerstvým pečivem.
Ingredience
Tresku osušte papírovým ubrouskem a dejte ji stranou. Na velké pánvi zahřejte kapku oleje a cibuli nakrájenou na kostičky na ní orestujte.
Do pánve přidejte prolisovaný česnek a směs promíchejte. Červenou a zelenou papriku nakrájejte na kostičky, mrkev nakrájejte na tenké proužky a zeleninu vložte do pánve.
Pánev přikryjte poklicí a směs vařte 5 minut na mírném ohni. Poté přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, ocet, sójovou omáčku, sůl, černý pepř, mletou papriku, chilli dle chuti a bobkový list.
Zeleninu dobře promíchejte, přiklopte pánev poklicí a vařte ji dalších 5 minut na mírném ohni. Poté přidejte kousky tresky a lehce je přikryjte zeleninovou směsí.
Tresku se zeleninou vařte přibližně 12 minut na mírném ohni. Mezitím si propláchněte rýži, dejte ji do hrnce a zalijte ji dostatečným množstvím vody. Osolte ji a vařte ji změknutí.
Hotovou tresku se zeleninou naložte na talíř, přidejte rýži a pokrm přelijte rajčatovou omáčkou. Před servírováním ho můžete posypat čerstvou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: dans la cuisine de sou