Vydatná knedlíčková polévka - postup přípravy
Zima je náročné období pro všechny lidi, zejména pro vyšší náchylnost k nemocem. Není tedy nic lepšího, než dopřát tělu pořádný start do jara s touto polévkou plnou vitamínů.
Polévka
Knedlíčky
Na zahuštění
Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, v hlubokém hrnci rozehřejte olej a dejte do něj mrkev. Osolte a smažte tři minuty pod pokličkou. Cibuli, celer a papriky nakrájejte nadrobno, přidejte do hrnce a smažte 7 minut pod pokličkou. Poté zalijte litrem a půl vody. Důkladně promíchejte a opět zakryjte pokličkou.
Brambory nakrájejte na kostičky a přidejte do polévky. Zakryjte pokličkou a pusťte se do přípravy masových knedlíčků. Maso dejte do hluboké mísy, cibuli oloupejte a rozmixujte na pyré. Přidejte ji k mletému masu, rozklepněte k němu vejce, osolte, opepřete. Přidejte mletou papriku, tymián, strouhanku a čerstvou petrželku.
Směs důkladně prohněťte rukama. Na menší tác nasypejte hladkou mouku, ruce si potřete olejem a začněte tvarovat knedlíčky. Ty poté dejte na mouku. Na závěr je rovněž moukou všechny zaprašte a po jednom je vhazujte do vařící se polévky.
Promíchejte a vařte 10 minut na mírném ohni (klasicky pod pokličkou). Poté přidejte nudle a vařte 12 minut na mírném ohni. Do misky rozklepněte vejce a vyšlehejte jej se smetanou. Hrnec sundejte ze sporáku, nasypejte do něj čerstvou petrželku a promíchejte. Poté trochu polévky naberte a smíchejte ji se smetanou a vejcem. Směs nalijte zpět do hrnce, čímž jeho obsah zahustíte. Nyní můžete podávat, dobrou chuť!