Zeleninová polévka s domácími fleky - postup přípravy
Vydatná polévka se nemusí vařit půl dne, aby byla chutná a plná vitaminů. Vyzkoušejte tuto zeleninovou polévku s masem a rychlými domácími fleky.
Ingredience
Na těstoviny
Začněte tím, že si všechny suroviny nakrájíte na drobné kostky. V hrnci rozehřejte rostlinný olej a orestujte na něm pokrájené maso ze všech stran dozlatova. Přidejte jemně nasekaný česnek a po chvíli i pokrájenou cibuli.
Po chvíli restování přidejte pokrájenou papriku, rajče, rajčatový protlak a jemně nasekanou nať koriandru. Promíchejte a nechte společně restovat asi 2 minuty. Přisypejte trochu soli, a když se rozpustí, vsypte do směsi nadrobno pokrájené brambory.
Obsah hrnce zalijte vodou, přiklopte pokličku a vařte doměkka. V průběhu vaření lžící odstraňujte pěnu, která se sráží na povrchu polévky.
Zatímco se polévka vaří, připravte si domácí fleky. Hladkou mouku promíchejte se solí, vejcem a trochou vody a zadělejte elastické a nelepivé těsto, zakryjte ho miskou a nechte asi 10 minut odležet.
Z vypracovaného těsta vyválejte velmi tenkou placku, kterou rozkrájejte kráječem na pizzu na drobné čtverečky a vsypte je do vroucí polévky. Promíchejte a pokračujte ve vaření dalších 8 až 10 minut, dokud nejsou těstoviny uvařené. Nakonec přidejte trochu pepře a jemně nasekaných zelených bylinek, promíchejte a podávejte.
Videopostup krok za krokem