Kreativně připravené vaječné omelety - postup přípravy
Chcete se před svou návštěvou skutečně blýsknout? Pak jí připravte k snídani vaječnou omeletu velmi netradičními způsoby. Pokrm bude nejen dobře vypadat na talíři, ale také lahodit chuťovým buňkám. Rozviňte své tvůrčí schopnosti a pusťte se do toho.
Rolovaná vaječná omeleta s volským okem
Recept 1: Rolovaná vaječná omeleta s volským okem
K tomuto receptu potřebujete:
- vejce: 2 až 3 ks
- sůl dle chuti
- mletý pepř dle chuti
- máslo nebo olej: dle potřeby na smažení
Postup přípravy rolované vaječné omelety s volským okem
K ruce si vezměte nepřilnavou pánev a na ní rozpusťte kouskem másla nebo vlijte olej. Až bude tuk dobře rozpálený, rozklepněte na něj jedno vajíčko. Po zbělání bílků volské oko posuňte obracečkou ke kraji a pokračujte v tvoření kreativní snídaně. V misce vyšlehejte asi dvě vejce spolu s pepřem a solí a směs vlijte kolem volského oka. Opatrně omeletu zarolujte (postup můžete několikrát opakovat) a „roládu“ podávejte například s chlebem či bagetou. Hodit se bude i čerstvá zelenina. Po rozkrojení zůstane žloutek volského oka stále tekutý. Dobrou chuť.
Recept 2: Pruhovaná omeleta z vajíček
K přípravě pruhované omelety potřebujete následující ingredience:
- : 4 ks
- sůl: dle potřeby
- pepř: dle potřeby
- olej nebo přepuštěné máslo: na smažení
Postup přípravy pruhované omelety z vajíček
Začněte tím, že si do dvou misek rozdělíte vejce na žloutky a bílky. Obojí ochuťte dle preferencí solí, pepřem a vyšlehejte vidličkou. Nyní si k ruce vezměte pánev, rozpalte na ní trochu oleje nebo másla a vlijte vyšlehané žloutky. Hotovou omeletu odstavte z plotny, pokrájejte nožem na proužky a ob jeden vždy vyjměte. Pánev pak vraťte na sporák a pokračujte ve smažení. Tentokrát ale budete smažit bílky, které vlijte na žloutkové proužky. Tak vám vznikne ona avizovaná pruhovaná omeleta. Naplňte ji dle preferencí a podávejte s čerstvým pečivem. Hodit se bude třeba sýr Cottage a rajčata.