Jemná bramborová kaše s máslem - postup přípravy
Tajemstvím té nejjemnější bramborové kaše je máslo a čas. Podle tohoto receptu si uvaříte tu nejlahodnější bramborovou kaši, jakou jste kdy jedli, stačí vám k tomu několik ingrediencí a trpělivost.
Ingredience
Brambory omyjte a oloupejte. Nakrájejte je na drobné kousky a dejte do hrnce. Naplňte ho studenou vodou tak, aby hladina překrývala vrchní vrstvu brambor. Osolte je, na mírném plameni přiveďte k varu a vařte 20–30 minut.
Brambory uvařte doměkka, měly by se téměř rozpadat. Slijte je a vraťte na plotnu, kde nechte odpařit případnou zbylou vodu, teprve poté je z plotny sundejte.
Pomocí mačkadla na brambory je postupně rozmačkejte na kaši. Osolte je, opepřete a přidávejte máslo po malých dávkách. Máslo by mělo mít pokojovou teplotu, aby horké brambory neochlazovalo.
Ve chvíli, kdy do brambor vmačkáte veškeré máslo, přidávejte postupně horké mléko, tak aby vznikla požadovaná konzistence. Nemusíte ho použít všechno.
Na závěr kaši ochutnejte a dle potřeby dosolte nebo připepřete. Případně ji můžete doplnit nasekanou pažitkou. Poté ji podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recipes by Carina