Kuřecí maso na dva způsoby - postup přípravy
Pokud máte doma kuřecí prsa a nevíte, jak je co nejchutněji zpracovat, tyto tipy vám pomohou v rozhodování. Každý si jistě vybere svého favorita. Recepty jsou jednoduché na přípravu a zvládne je i začátečník.
Kuřecí závitky ve slanině
Kuřecí prsa s citronem a tymiánem
Kuřecí závitky ve slanině
Nejprve si očistěte žampiony a cibuli a obojí pokrájejte na malé kousky. Pak zeleninu osmahněte na pánvi s kouskem rozpuštěného másla. Směs nakonec dejte stranou. Poté si zapněte troubu a předehřívejte ji na 180 °C.
Dále se ujměte kuřecích prsou. Ta rozřízněte tak, abyste vytvořili jakousi kapsu. Do nich bude potřeba připravit náplň.
Tu zhotovíte tak, že si v míse smícháte osmahnutou cibulku s houbami, přidáte nasekanou petrželku a strouhaný tvrdý sýr dle obliby. Surovinami následně plňte kuřecí kapsy, které jste předtím trochu osolili a opepřili z obou stran.
Až maso naplníte, obalte ho dvěma plátky slaniny a opatrně stočte do rolky (v případě potřeby zafixujte párátky). Závitky vyskládejte do máslem vymazané zapékací misky a dejte do trouby péct asi na 45 minut.
Zprvu je vhodné maso přikrýt alobalem. Podávejte s pečivem či bramborami.
Kuřecí prsa s citronem a tymiánem
Nejdříve si předehřejte troubu na 200 °C. Pak pekáček nebo plech vymažte slunečnicovým olejem. Dále si očistěte kuřecí prsa, osolte je, opepřete, vložte do pekáčku a poklaďte plátky z 1 citronu.
Také bude potřeba si zhotovit zapékací omáčku. Tu vytvoříte tak, že si v rendlíku zprvu osmahnete na troše olivového oleje jemně nasekaný česnek, posléze přidáte kuřecí vývar, citronovou kůru, citronovou šťávu, oregano, tymián, mírně provaříte a směs je hotová.
Omáčkou kuřecí maso přelijte a dejte péct do trouby na 30 až 40 minut. Podávejte například s rýží nebo opečeným bramborem.
Dobrou chuť.