Pečené fazole na cibuli s paprikou - postup přípravy
Pečené fazole na cibuli jsou výživné, plné chutí a vhodné, jako bezmasý pokrm i originální příloha k masu. Výhodou je jednoduchost a rychlost přípravy.
Ingredience
Fazole zalijte vodou tak, aby byly zcela ponořené a nechte je namočené přes noc. Následně je sceďte a vložte do hrnce, kde je zalijte čistou vodou a vařte je 5 minut.
Poznámka: Vodu z vařených fazolí sceďte, ale nevylévejte ji, budete ji ještě potřebovat.
Slité fazole zalijte horkou vodou, vařte je dalších 40 minut a poté je slijte a vložte do formy na pečení. Mezitím nakrájejte cibuli na proužky a pórek na kolečka.
Zeleninu smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty a poté k ní přidejte nakrájený česnek, sůl, mletou sladkou papriku, Vegetu, pepř a bobkové listy. Ingredience důkladně zamíchejte a pokračujte ve smažení další 4 minuty.
Usmaženou zeleninu smíchejte s fazolemi, pokrm zalijte trochou vody z fazolí, 50 ml oleje a pečte ho v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 30 minut.
Tip: Voda z fazolí může chuť pokrmu trochu zjemnit. Je-li to nutné, před pečením ho dosolte dle vlastní chuti.
Pečené fazole na cibuli servírujte ihned, ale skvěle chutnají i zastudena.
Tip: Můžete je podávat s oblíbeným pečivem, ale také jako originální přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja