Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené fazole na cibuli s paprikou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Pečené fazole na cibuli s paprikou - postup přípravy

Pečené fazole na cibuli jsou výživné, plné chutí a vhodné, jako bezmasý pokrm i originální příloha k masu. Výhodou je jednoduchost a rychlost přípravy.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Fazole zalijte vodou tak, aby byly zcela ponořené a nechte je namočené přes noc. Následně je sceďte a vložte do hrnce, kde je zalijte čistou vodou a vařte je 5 minut. 

Poznámka: Vodu z vařených fazolí sceďte, ale nevylévejte ji, budete ji ještě potřebovat.

2. KROK

Slité fazole zalijte horkou vodou, vařte je dalších 40 minut a poté je slijte a vložte do formy na pečení. Mezitím nakrájejte cibuli na proužky a pórek na kolečka. 

3. KROK

Zeleninu smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty a poté k ní přidejte nakrájený česnek, sůl, mletou sladkou papriku, Vegetu, pepř a bobkové listy. Ingredience důkladně zamíchejte a pokračujte ve smažení další 4 minuty.

4. KROK

Usmaženou zeleninu smíchejte s fazolemi, pokrm zalijte trochou vody z fazolí, 50 ml oleje a pečte ho v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 30 minut.

Tip: Voda z fazolí může chuť pokrmu trochu zjemnit. Je-li to nutné, před pečením ho dosolte dle vlastní chuti.

5. KROK

Pečené fazole na cibuli servírujte ihned, ale skvěle chutnají i zastudena. 

Tip: Můžete je podávat s oblíbeným pečivem, ale také jako originální přílohu k masu. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů