Zapečená plněná cuketa s česnekovým dipem - postup přípravy
Zavítejte do jiné země prostřednictvím tradičního španělského receptu na zapečenou plněnou cuketu. Pokrm neobsahuje maso, je šťavnatý, výživný, lehký a zasytí.
Základ
Náplň
Dip
Cukety omyjte a rozkrojte je podélně na polovinu. Vydlabejte z nich vnitřní část pomocí lžíce a odložte je bokem.
Nyní si připravte náplň. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm 3–4 minuty smažte. Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostičky, které přidejte k cibuli a smažte další 2 minuty.
Nyní nakrájejte na kostičky omytou červenou papriku, kterou přidejte ke směsi v pánvi a smažte další 2 minuty.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Omyjte a nadrobno nakrájejte také žampiony, které vmíchejte do obsahu pánve a směs smažte další 1 minutu společně s prolisovaným česnekem. Ingredience osolte, opepřete a vařte 15 minut na mírném ohni.
Poté zeleninovou směsí rovnoměrně naplňte vydlabané cukety a na povrch každé cukety položte dva vaječné žloutky, které zasypejte nastrouhaným tvrdým sýrem.
Poznámka: Cukety položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Zatímco se cukety pečou, připravte si dip. Oloupané stroužky česneku vložte do rendlíku, zalijte je olejem a vařte 3 minuty. Poté je nechte volně vychladnout a pokračujte v přípravách.
Vaječný žloutek vyšlehejte s citronovou šťávou, hořčicí, solí, pepřem a česnekem včetně oleje, ve kterém se vařil. Ingredience poté dohladka rozmixujte ponorným mixérem.
Poznámka: Zapečenou plněnou cuketu podávejte s dipem. Ozdobit ji můžete trochou nasekaného čerstvého kopru.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Frische Rezepte