Opékané brambory s paprikami a bylinkami - postup přípravy
Už vás nudí klasické vařené brambory jako příloha k masovým steakům? Potom zkuste následující recept, který zvládne skutečně kdokoliv. Brambory opékané na pánvi společně s paprikou a bylinkami si zamilujete už po prvním soustu!
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete brambory, omyjete je a nakrájíte na velmi tenké plátky (asi jako čepel nože). Poté je poklaďte na čistou bavlněnou utěrku a osušte. Dále si očistěte omyté papriky od semínek a stopek a pokrájejte na menší kousky. Petrželku také nasekejte najemno a rozmarýn s tymiánem také tak (možné je použít i celé lístečky).
Nyní si k ruce vezměte větší pánev s nepřilnavým povrchem, nalijte na ni trochu slunečnicového oleje a nechte rozpálit. Na dno pánve následně poklaďte plátky brambor a opékejte je z obou stran dozlatova na mírném plamenu. Poté je osolte a přiklopte poklicí. Takto se podusí a dobře změknou. Dále vložte k bramborám i pokrájenou papriku, čerstvé bylinky a důkladně promíchejte vařečkou. Až bude zelenina měkká, sejměte přílohu z plotny a podávejte dle svého uvážení s jakýmkoliv masem.
Dobrou chuť!
Pokud vás nezaujala výše uvedená kombinace surovin, můžete samozřejmě připravit jinou. K bramborám se skvěle hodí třeba červená cibule, šalotka anebo třeba jemně pokrájený česnek. V případě, že máte rádi pálivé pokrmy, můžete nahradit sladkou papriku za tu pikantní.