Vepřenky z mletého masa s červenou cibulí - postup přípravy
Vepřenky, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, můžete připravit na pánvi, ale také na grilu. Podávat je můžete s chlebem, brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.
Masová směs
Příloha
Rohlík nakrájejte na malé kostičky, které vložte do misky a zalijte je trochou vody. Zatímco se pečivo namáčí, mleté maso ochuťte solí, pepřem, mletou sladkou paprikou.
Rohlík, který vodu vsákl, vymačkejte a přidejte ho k masu. Všechny ingredience důkladně smíchejte a ze vzniklé hmoty vytvořte placky velikosti dlaně.
Tip: Aby se vám masová směs nelepila na ruce, před tvarováním každé placky si ruce vždy navlhčete vodou.
Vepřenky smažte na rozpáleném oleji, pozvolna, z každé strany po dobu 4 minut.
Tip: Usmažené vepřenky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Vepřenky servírujte na chlebu, potřené trochou hořčice a ozdobené nakrájenou cibulí a trochou petrželky.
Tip: Místo chleba můžete vepřenky servírovat s brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem