Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřenky z mletého masa s červenou cibulí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Vepřenky z mletého masa s červenou cibulí - postup přípravy

Vepřenky, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, můžete připravit na pánvi, ale také na grilu. Podávat je můžete s chlebem, brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.

Ingredience pro:
13 kusů
+ -

Masová směs

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rohlík nakrájejte na malé kostičky, které vložte do misky a zalijte je trochou vody. Zatímco se pečivo namáčí, mleté maso ochuťte solí, pepřem, mletou sladkou paprikou. 

2. KROK

Rohlík, který vodu vsákl, vymačkejte a přidejte ho k masu. Všechny ingredience důkladně smíchejte a ze vzniklé hmoty vytvořte placky velikosti dlaně. 

Tip: Aby se vám masová směs nelepila na ruce, před tvarováním každé placky si ruce vždy navlhčete vodou.

3. KROK

Vepřenky smažte na rozpáleném oleji, pozvolna, z každé strany po dobu 4 minut. 

Tip: Usmažené vepřenky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Vepřenky servírujte na chlebu, potřené trochou hořčice a ozdobené nakrájenou cibulí a trochou petrželky.

Tip: Místo chleba můžete vepřenky servírovat s brambory nebo jinou oblíbenou přílohou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů