Nepečené cukroví je známé svou jednoduchostí a rozmanitostí chutí. Výhodou je jeho rychlost přípravy a trvanlivost, pro kterou je ideální vánoční pochoutkou.
Chcete-li ušetřit čas a energii, a přesto vytvořit jemné a vláčné vánoční pohoštění, nepečené vánoční cukroví je tou správnou volbou. Zatímco pečené sladkosti vyžadují zkušenosti, následujících receptů se nemusí bát ani začátečník.
Nepečené cukroví vytvoříte během pár minut, proto můžete vyzkoušet hned několik druhů během jednoho dne. Je možné mezi sebou kombinovat ořechy, kokos, med, ovesné vločky, čokoládu nebo sušené ovoce. Fantazii se meze nekladou a vy tak můžete připravovat cukroví od jemných kuliček až po křupavé tyčinky.
Nejenže je cukroví, které nemusíte péct, rozmanité, jeho výhodou je i trvanlivost, zvláště při správném skladování. Lze ho dlouho uchovávat v lednici, nebo jen na chladnějším místě, a to v uzavřené nádobě, do které se nedostane vlhkost ani pachy z okolí. Na druhou stranu se ale doporučuje zkonzumovat ho co nejdříve.
Nenechte si ujít také náš vánoční speciál. Odkaz na 1. díl najdete ZDE, 2. díl ZDE a 3. díl ZDE.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert, moučník či cukroví, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.